agenda

Duurzaam Gebouwd Webinar Transformatie & Renovatie

Verbinden van oud en nieuw

Met: Erik Schotte

donderdag 10 december 2020 | 10:00 - 12:45

De renovatieopgave is immens: met zo’n duizend woningen per dag die verduurzaamd moeten worden, moet de bouw- en vastgoedsector de schouders eronder zetten. Ook het vastgoed dat zijn functie heeft verloren, moet een nieuwe bestemming krijgen. Het omvormen van deze gebouwen naar panden met toekomstwaarde krijgt de volle aandacht.

Het webinar vindt online plaats. Dagvoorzitter is Jim Teunizen van Alba Concepts.

Samen met Ralph Herben (projectmanager Universiteit Maastricht) vertelt Erik Schotte over Tapijn. Hoe transformeer je een oud en in zichzelf gekeerd kazerneterrein naar een inspirerende en dynamische leefomgeving? De Tapijnkazerne in Maastricht is nu, na jaren leegstand en tijdelijk gebruik, een levendig stadspark met hierin comfortabele onderwijsgebouwen en horeca. Inwoners, toeristen, studenten en medewerkers: iedereen is welkom. LIAG transformeerde in de eerste fase de bestaande kazernepaviljoens rondom de oude appèlplaats tot een gezonde onderwijsomgeving. Dit alles met extra aandacht voor de (Rijks) monumentale waarden en de historische context.

Behalve naar het verleden keek LIAG ook zorgvuldig naar de toekomst. Tapijn scoort hoog op duurzaamheid, gezondheid en het welzijn van studenten en medewerkers - belangrijke thema’s voor de Universiteit Maastricht. Zo is dit het eerste project, ingediend door een Europese universiteit, met een Well Silver certificaat. Doordat Tapijn energieneutraal is en door het hergebruik van o.a. sloopmaterialen en restglas kreeg het project het BREEAM Excellent****certificaat.

Bekijk hier het hele programma.

Duurzaam Gebouwd organiseert jaarlijks een aantal themabijeenkomsten onder de titel: ‘Duurzaam Gebouwd Seminars’. Tijdens deze seminars komen professionals bij elkaar om over een specifiek thema kennis te delen, kennis te vergaren en inspiratie op te doen. Naast het bijwonen van de interactieve presentaties, gegeven door experts, is het voor deelnemers mogelijk om met elkaar én met de sprekers te sparren.

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag