agenda

Event

Duurzaam Gebouwd op Locatie - Gezonde gebouwen

woensdag 17 apr. 2024 | 09.00 uur - 12.00 uur

Kom naar de eerstvolgende "Duurzaam Gebouwd op Locatie", dit keer gehouden in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De keuze van deze locatie past perfect bij het thema van deze editie, namelijk gezonde gebouwen. De oprichter van deze fabriek hechtte destijds belang aan het welzijn van zijn arbeiders. Ook LIAG zet het welbevinden van de eindgebruiker op de eerste plaats in al de ontwerpen. Tijdens dit event gaat Thomas Bögl dieper in op hoe een gebouwontwerp het gedrag en de ervaring van de gebruiker positief kan beïnvloeden.

Het geheim van een goede match
Het maken van een duurzaam gebouw of een gezonde omgeving is niet per se moeilijk. Wat wel? Het ontwerpen van een gebouw waar de gebruiker echt centraal staat. Of beter gezegd, het ontwerpen van een omgeving die het gedrag of de beleving van de gebruiker op een positieve manier weet te beïnvloeden. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat een patiënt sneller geneest, een medewerker beter functioneert én een student beter presteert? Thomas Bögl behandelt tijdens zijn presentatie naast de theorie ook voorbeelden uit de eigen architectuurpraktijk. Zoals de herontwikkeling van Tapijnkazerne in Maastricht tot het meest gezonde onderwijsgebouw van Europa. Of Aurora, het nieuwste onderwijsgebouw van de WUR, dat een nieuwe standaard zet. En het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht, dat een healing environment in optima forma is.

Deelname is gratis. Schrijf nu in: https://www.duurzaamgebouwd.nl/agenda/20240417-duurzaam-gebouwd-op-locatie-gezonde-gebouwen

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op