agenda

Dag van de Bouw Tapijnkazerne

De bouwplaats is geopend

zaterdag 15 juni 2019 | 10:00 - 16:00

Nieuwsgierig hoe de Tapijnkazerne er straks uitziet? Al wel eens rond willen lopen op een bouwterrein? Zaterdag 15 juni 2019 organiseert bouwbedrijf Mertens verschillende activiteiten op de bouwplaats van de Tapijnkazerne tijdens de Dag van de Bouw. Er zijn rondleidingen. Je kan in gesprek met specialisten. De VR brillen liggen klaar om het project in 3D te bekijken en voor de kinderen is er een springkussen.

Om 10:00u start ook officieel op deze locatie de Dag van de Bouw. Wethouder Vivian Heijnen, Eric Smeets, directeur bouwbedrijf Mertens, John Kreugel, voorzitter afdeling Limburg Bouwend Nederland en Claudia Reiner, vicevoorzitter Techniek Nederland zullen deze dag feestelijk inluiden.

Iedereen is welkom van 10:00 tot 16:00 om het bouwproject te komen bezoeken. De toegang is gratis.

Locatie: Tapijnkazerne aan de Prins Bisschopsingel (ingang bouwterrein) in Maastricht.


Een open en duurzaam leerlandschap
Tapijn, een voormalig militair kazerneterrein wordt herontwikkeld tot openbaar park. Een plek waar de studenten, bedrijven en inwoners van de stad elkaar ontmoeten. De gebouwen worden bestemd voor onderwijs en onderzoek voor de Universiteit van Maastricht. Uitgangspunt van de transformatie van de Tapijnkazerne is het zoveel mogelijk behouden, beleven en betekenis geven van het historische erfgoed. De karakteristieke en monumentale waarde van de bestaande gebouwen worden getransformeerd naar gezonde onderwijsgebouwen.

Over de Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door Bouwend Nederland waarbij voor één dag de hekken voor het publiek geopend worden. De opengestelde projecten zijn verspreid over het hele land en kunnen variëren van wegen, tunnels, ziekenhuizen, scholen tot winkelcentra, speciale woonprojecten. 

Gerelateerde projecten

Dit vind je misschien ook interessant

Regelmatig wat geluk in je mailbox?

ja graag